1. Jeseniški kajmak in marmelada

V petek, 16.5.2014, smo učenci 3. b razreda z učiteljicama Mojco Klepac in Alenko Mirtič Dolenec sodelovali  pri prireditvi 1. Jeseniški kajmak in marmelada.

skupinska

V šoli smo cel teden namenili spoznavanju Makedonije, Črne gore, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije. V šolo smo prišli že preduro, ostajali smo po pouku in zbirali slikovni material, risali smo države, jih iskali v atlasih in spoznavali pokrajine. Za pomoč pri zbiranju slikovnega materiala smo poprosili starše.  Mnogo smo se naučili in predvsem pri tem uživali. V petek pa smo izvedli finale. V gostilni Ejga, ki je bila nosilec prireditve, smo začeli z zaključnim ustvarjanjem. Države smo pobarvali, slikovni material prilepili na ustrezna mesta, zapisali reke, gore, velikost, število prebivalcev, uradni jezik, himno…. Na koncu smo se posladkali s piškoti in se slikali z Alenko Dolžan in njeno olimpijsko medaljo.

Radi bi se zahvalili vsem staršem, ki so nam priskočili na pomoč, tako s slikovnim materialom kot s svojo prisotnostjo in pomočjo pri izdelavi. Slike si lahko ogledate v galeriji slik.

Dodaj odgovor