EKIPA TIME FOR TEA NA SPREJEMU PRI PREDSEDNIKU DRŽAVE G. BORUTU PAHORJU

Predsednik Borut Pahor je bil navdušen nad sporočilom naše kocke človečnosti. Kocko je vrgel in se tako pridružil naši igri za širjenje človečnosti v svet. Obljubil nam je, da jo bo skupaj z nami ponesel med vse prebivalce naše domovine in tudi v širni svet. Držali ga bomo za besedo.

9. maj 2018 je bil za našo ekipo mednarodnega projekta Time for tea prav poseben dan, saj smo bili povabljeni, da na kulturni prireditvi ob dnevu Evrope v predsedniški palači predstavimo naš projekt Igra Kocke človečnosti, ki je v Londonu na predstavitvi projektov Momentum World Organisation dobil nagrado za inovativnost. Povabljeni smo bili k nadaljnjemu sodelovanju, pri čemer bomo igro razvijali naprej.
Na predstavitev smo se dobro pripravili: vsak od sodelujočih učencev je dobil svojo vlogo. Spregovorili smo o pomenu projekta, predstavili simbolično igralno ploščo, kocko človečnosti in pravila za igranje, zvezek človečnosti, napise, ki smo jih polepili po stenah naše šole kot pozitivno sugestijo, ki naj bi polepšala naše misli, povedali smo, kako smo k igranju igre povabili vse učence in delavce naše šole, nazadnje pa predstavili še čaj človečnosti, ki smo ga pripravili prav za to priložnost, in pravila za njegovo pitje.
Dvorana predsedniške palače se je za to priložnost napolnila z otroki iz dveh vrtcev in štirih osnovnih šol. V prostor je vstopil predsednik Borut Pahor in prireditev se je začela. Orkester je zaigral najprej slovensko in nato še evropsko himno, zatem se je zvrstilo pet kulturnih točk povabljenih vrtcev in šol. Naša predstavitev je bila na koncu.
Predsedniku sta bila naša igra in njeno sporočilo zelo všeč. Zatrdil je, da se naša izbira vrednot ujema z njegovimi, povedal je, da bi se morale pretakati med vsemi delovnimi telesi naše vlade in družbe nasploh, nazadnje pa nam je obljubil, da se zagotovo še slišimo in da nam bo pomagal igro razširiti med vse slovenske šole in tudi širše. Odzval se je tudi našemu povabilu in vrgel Kocko človečnosti, s tem pa k metanju povabil še druge v dvorani.
S predsednikom smo se na koncu fotografirali in še malo poklepetali. Bili smo ponosni nase in na svoje delo. Veselimo se novega srečanja z njim in njegovo ekipo.
In še to: naša igra se je že podala med slovenske vrtce in šole. Za vse nastopajoče skupine smo namreč pripravili kocko s pravili in jim jo poklonili z vabilom, naj se pridružijo našemu poslanstvu za boljšega človeka in boljši svet.

Zapisala: Ines Kadić, Jure Hiršenfelder
fotografije: Maj Posušen

Foto zgodba s srečanja