Bodi v trenutku

Obvladovanje stresa s čuječnostjo
Biti v trenutku nosi posebno moč. Preberi zakaj in se nam pridruži k sproščanju.

Biti v trenutku nosi posebno moč, saj je edini čas, v katerem je mogoče življenje in v katerem lahko zaznavamo – vidimo, slišimo, okušamo, vohamo, občutimo – karkoli doživljamo.

Vendar se v sedanjosti ne zadržujemo prav veliko, saj večino dni preživimo v preteklosti (kaj se nam je zgodilo) in v prihodnosti (kaj vse se nam bo zgodilo). Za premagovanje stresa pa je zelo pomembno, da se znamo dati v sedanji trenutek.

Ta teden te vabimo, da izvedeš vajo čuječnosti :

SLUŠNA POZORNOST

*Čuječnost je način usmerjanja pozornosti v sedanji trenutek, vključuje zavedno in namerno osredotočanje na lastne misli in čustva, brez da bi jih obsojali ali jih želeli spremeniti, jim ubežati. Gre za sprostitveno tehniko opazovanja tega, kaj se dogaja v naših mislih in telesu. Sprejemanje sedanjega trenutka učinkovito vpliva na učinek stresnih dogodkov, saj je prekomerna orientacija v prihodnost ali preteklost, ki jo povezujemo z neprijetnimi izkušnjami, povezana z občutki depresije in anksioznosti.

Če si preobremenjen/a s skrbmi in bi rad/a še več podobnih vaj ali iščeš le pogovor, pogumno piši na:

monika.kalman@guest.arnes.si, kjer se lahko dogovoriva tudi za stik preko drugih komunikacijskih kanalov, ki so ti bolj blizu.