DSC_0261

Bralna značka na naši šoli (2013/14)

Leto je okrog in dobri bralci, učenci, ki se zavedajo vrednosti dobre knjige in dobre zgodbe, so opravili veliko delo. Prebrali so knjige za bralno značko in tako vsi postali zmagovalci.
Že kar dobrih pet desetletij vseslovensko gibanje Bralna značka spodbuja razvoj bralne kulture mladih. Geslo sedanje bralne značke je S knjigo v svet. Bralna značka vzpodbuja prostovoljno branje v prostem času, je pa tudi dopolnilo k pouku slovenskega jezika in književnosti ter šolske knjižnice. Hkrati pa je bralna značka kot interesna dejavnost lahko svobodnejša , bližja učencem, in tako uspešnejša pri oblikovanju bralcev za vse življenje.

Letos je 224 učencev uspešno zaključilo branje za značko. 19 učencev je ZLATIH BRALCEV, to so tisti učenci, ki so tekmovali vsa leta osnovnega šolanja. Zares si zaslužijo čestitke. Nastop besedne umetnice Dese Muck je bil nagrada vsem letošnjim bralcem. S svojimi dovtipi in predstavitvijo svojih književnih junakov je zabavala prav vse. Zelo jih je razživela, tako da vprašanj ob koncu kar ni in ni bilo konec. Vaauu, Desa, kaj takega človek vendar ne doživi vsak dan… To smo lahko prebrali v očeh številnih, ko so vneto čakali na Desin avtogram. Uspelo je, mogoče bo tudi zato v prihodnje kak bralec več.

 

DSC_0261
Knjižničarka:
Marjetka Noč

Dodaj odgovor