Drsanje

Skoraj 100 otrok na ledeni ploskvi
gasilska

Listanje po jeseniški zgodovini nam da veliko podatkov o uspešnih jeseniških športnikih. Predvsem drsanje, umetnostno ali hokej na ledu, nam je vsem Jeseničanom v ponos in skoraj ga ni na Jesenicah in v okolici, ki ne bi znal drsati. Mogoče nam bo uspelo tradicijo nadaljevati.V tem tednu smo uspešno izpeljali šolski projekt Drsanje. Namen izvajanja dejavnosti je bil, da bi bili otroci nekaj časa dnevno dodatno športno aktivni in si pridobili veselje ter nova znanja na tem področju. Učitelji in učiteljice smo vse predhodno prijavljene otroke, ki jih je bilo točno 98, vsak dan odpeljali na uro drsanja v halo Podmežaklo. Prvi dan je bilo najtežje. Urili smo ravnotežje na ledu, si pri drsanju pomagali s stoli, že naslednji dan pa smo čisto vsi samostojno stali na drsalkah in bili iz dneva v dan boljši. Vedno bolj smo uživali, drsali preko ovir po poligonu, se igrali črnega moža in druge elementarne igre.

Posebna pohvala pa velja očkom, mamicam, dedkom, babicam,… ki so vsem, ne le svojim otrokom pomagali pri obuvanju in zavezovanju drsalk, oblačenju rokavic, čelad, da smo bili lahko takoj pripravljeni za gibanje na ledu. Bili so z nami in se veselili vsakodnevnih uspehov vseh otrok. Najlepše bi se zahvalili Zavodu za šport, ki nam je z najemom prostorov omogočil spoznavanje in urjenje v tem športu.

Največji zmagovalci pa so učenci sami, saj so s svojo vztrajnostjo dokazali, da zmorejo. Za udeležbo na dejavnosti so prejeli tudi pohvale. Ogled celotne foto galerije.