EKO dan odprtih vrat

V soboto, 11. aprila 2015, smo vsi učenci in učitelji od 1. do 9. razreda šole izvedli projektni dan. Odločili smo se, da bo rdeča nit našega sobotnega druženja ekologija.

eko_dan0001

Slika 1 of 20


Izvedli smo eko delavnice, na katerih smo izdelovali uporabne predmete iz odpadnega materiala.
Izhajali smo predvsem iz ciljev, da smo tako učenci kot učitelji zbirali različno odpadno embalažo za nove, že prej načrtovane izdelke za nadaljnjo uporabo. Pri tem smo kombinirali različne likovne tehnike. Ob delu smo se pogovarjali o ekološki osveščenosti do okolja, o ravnanju človeka za zdravo in urejeno okolje, izmenjava idej pa nam je šla poleg dela z odpadnim materialom nekako najbolje. V delo se je, predvsem v nižjih razredih, vključilo kar nekaj staršev, babic in dedkov ter naključnih obiskovalcev. Glede na odzive učencev, učiteljev in obiskovalcev so bile delavnice zanimive.  Veseli smo, da nam je vsem skupaj uspel čudovit dan, da smo skupaj dosegli načrtovane cilje in se ob tem še zabavali.

Izdelke si lahko v živo ogledate ob vhodu na nižjo stopnjo, pred učilnicami 5. razreda, na galeriji pri zbornici ter na hodniku pri zobni ambulanti. Če pa nikakor ne želite prestopiti praga šole, si jih lahko ogledate v naši spletni foto galeriji, kjer je objavljenih tudi nekaj naših fotografij med delom.