Wink

Foto krožek

 

Foto krožek “Tončkova bliskavica”.

Na šoli že četrto leto deluje fotokrožek. Vsako leto se prijavi veliko otrok, vendar večina zelo kmalu obupa. Vzrok je v uvodnih urah osnov fotografiranja in dejstvo, da jim takoj na začetku povem, da fotografiranje z mobiteli ne pride v poštev.
Na začetku šolskega leta se dobivamo enkrat na teden, ko pa prehodimo osnovno znanje o fotografiji se dogovorimo za foto delavnice.
Fotografiramo z digitalnimi aparati, obenem pa se učimo še o naknadni obdelavi fotografij v “digitalni temnici”.
Vsaj enkrat letno se udeležimo katerega od razpisanih tekmovanj za mlade fotografe pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije.
V začetku šolskega leta smo se udeležili III. tradicionalne vseslovenske osnovnošolske razstave fotografij »BISTVO OČEM SKRITO,SRCU ODKRITO«, kjer smo se dobro “odrezali”, saj sta nam do diplome zmanjkali dve točki. Med tridesetimi OŠ smo zasedli sedmo mesto.
VEBER Matic 2 SPREJETI
DEBELAK Jan 2 SPREJETI
DOLINAR Blaž 2 SPREJETI
RESMAN Rok Wink

Slika je spomin na učence- udeležence vseslovenskega tekmovanja mladih fotografov, ki ga organizira vsake dve leti OŠ Koroška Bela v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice. Udeleženci tekmovanja, danes že dijaki srednjih šol še vedno z veseljem fotografirajo in dosegajo opazne rezultate na domačih in mednarodnih natečajih.

P1340789

Mentor:
Klemen Klemenc F1 FZS

Fotografije učencev si lahko ogledate v galeriji na strani Fotografskega društva Jesenice:
http://www.fd-jesenice.si/debelak.html    http://www.fd-jesenice.si/petrova.html   http://www.fd-jesenice.si/veber.html   
http://www.df-svit.si/results_os.php

Dodaj odgovor