Jesenska druženja v domu Franceta Berglja

Druženje s stanovalci v domu Franceta Berglja je tudi v letošnjem letu izredno pestro. Pridružili so se nam novi člani … tako na strani stanovalcev kot otrok.

Z našimi srečanji smo začeli že septembra, kjer smo se družili na sobotnem pikniku. Pomagali smo pri strežbi, vodili igrice, povezovali program in plesali. Zabavali smo se in uživali.
Nato pa smo naša srečanja nadaljevali v skupnih prostorih na oddelku delavne terapije.
Letošnja srečanja potekajo v znamenju gostje Srečke iz društva Tačke pomagačke in pogovorov »Uživajmo pri jedi«.
Psička Srečka nas skupaj z ga. Sabino Smolej razveseljuje s svojimi obiski. Srečko lahko božamo, češemo, hranimo – s korenjem in bučkami. Je zelo dobra poslušalka pri pripovedovanju zgodb in opisovanju dogodkov iz mladosti. Stanovalci nas s svojimi zgodbami popeljejo v čase NOB, ki so jih nekateri preživeli v taboriščih. Radi nam pripovedujejo življenjske resnice. Mi pa jih popeljemo v današnji svet.
Kramljali smo ob picah picerije Špajza. Gospa Bojana Potrebuješ nam jih je z veseljem pripeljala na Jesenice. Bile so izvrstne.
V novembru smo pekli jabolka, ki smo jih obogatili z orehi, marmelado, rozinami,… Izvedeli smo prenekatero zanimivost glede martinovanja in običajev povezanih z njim.
V teh deževnih dneh pa bomo nadaljevali še z jedjo »na žlico« – domačim ješprenjem, v katerega mora »stopiti« pujs .
V decembru pa nas čaka izdelava novoletnih vizitk, pa seveda kavica in piškoti.
Naša druženja si lahko pogledate na fotografijah, kjer boste lahko začutili delček dogajanja in dolgoletnega prijateljstva.


“Ljubiti, verovati, upati: to so stebri življenja.”
Neznan avtor

Foto in besedilo: Maja Kamenščak in Alenka Mirtič Dolenec