Juhuhu, ŠVN je tu!

Učenci 4.b in 4.c smo se včeraj zgodaj zjutraj odpravili na pot do Kočevja, natančneje v CŠOD Jurček, kjer bomo bivali ta teden. 

Pot je potekala brez težav, saj smo že na samem začetku pokazali svoje prometno znanje in varno sedli nekateri v avtobus, spet drugi na jahače v kombi. Klik, varnostni pas je bil pripet, mi pa pripravljeni na pot. 

Ob prijetnem pogovoru je pot hitro minila in že smo bili v Nemški vasi, kjer smo se pred gostiščem Tušek ustavili na malici. Od tam nas je do Kočevja ločilo le še nekaj kilometrov in že smo bili parkirani pred CŠOD Jurček, kjer so nas učitelji toplo sprejeli in pospremili do sob. S pripravo postelj smo imeli nekateri manj, drugi več težav, a na koncu smo spoznali zelo pomembno lekcijo – v slogi je moč. Ta-da, postelje so bile pripravljene in že smo bili v jedilnici, kjer nas je čakalo odlično kosilo.

Polni želodčki so na obraze narisali nasmehe, mi pa smo bili pripravljeni, da na najboljši možni način doživimo slogan CŠOD Jurček. V naravo z glavo! Odšli smo namreč na sprehod po Kočevju in njegovi okolici, izvedeli pa smo veliko o zgodovini mesta, njegovih kulturnih ter naravnih znamenitostih. Ste vedeli, da je Kočevje eno starejših slovenskih mest, ki je mestne pravice dobile več kot 600 let nazaj? Pa to, da v Kočevju stoji tretja največja cerkev v Sloveniji in pa da so plodovi tise izjemno strupeni, lahko tudi smrtno nevarni? Prebivalci Kočevja pa so izjemno ponosni tudi na svoje »morje«, Kočevsko jezero, ki je nastalo na dnu rudniške kotanje, v kateri so včasih kopali rjavi premog. 

Srečali pa smo tudi najbolj kosmate prebivalce Kočevja, kočevske medvede! In veste kaj? Neverjetno prijazni so, lahko smo jih božali, najbolj pogumni pa smo si »na lastno pest« upali prešteti tudi, koliko zob imajo ti kosmatinci. 

Ko smo prišli nazaj, smo na hitro obnovili na novo pridobljeno znanje ter odšli v jedilnico, na večerjo! Slikovni material iz tega obroka na žalost ne obstaja, saj so bili naši krožniki prehitro prazni. 

Po večerji je sledil še najbolj zabavni del dneva, prenos najbolj znanega resničnostnega showa daleč naokoli, Jurček ima talent! Predstavili smo svoje hobije, pokazali pevske in plesne talente, premierno pa smo uprizorili tudi dramske mojstrovine učencev 4. b in c razreda, zbrana množica pa je prav vsaki točki namenila bučen aplavz.

Rahlo utrujeni, a polni novih doživetij že komaj čakamo, kaj nam prinese današnji dan!

Dragi starši, ne pogrešajte nas preveč, mi se imamo super! 

Se beremo zopet jutri. 😊