Kočevski pragozd, peka jabolk in Male sive celice

Tudi sredino jutro je bilo polno sonca, nasmejanih obrazov in

spočitih nog. Že takoj po zajtrku smo se usedli v avtobus in se odpeljali do pragozda Rajhenavskega Rog. Tam smo se zaradi lažje organizacije  razdelili v dve skupini in se sprehodili ob robu pragozda, v njem pa smo našli tudi drevesa, ki so stara več kot 500 let in so visoka več kot 50 metrov! Njihovo veličino smo spoznali tudi ob srečanju s kraljico Rajhenavskega pragozda, Rajhenavsko jelko. Poskušali smo jo objeti in uspelo nam je, ko se nas je za roke v krog prijelo 6. Res neverjetno, kaj vse nam omogoča mati narava!

Po kosilu smo bili zopet aktivni, saj smo odšli do bližnjega gozda, kjer nas je čakala lekcija preživetja v naravi. Že na poti smo srečali sledi čisto pravega medveda, na cilju pa smo imeli nekaj prostega časa, na ognjišču smo zakurili ogenj in spekli kruh ter jabolka. Mmmm, kako je bilo dobro!

V večernih urah smo se vsi skupaj še enkrat zbrali v Jurčkovi učilnici in se spopadli v kvizu Male sive celice. Odgovarjali smo na vprašanja z naslednjih področij: šport, Slovenija in moje telo. Po napetem boju si je več skupin priborilo prvo mesto, prav vsi pa smo si za zasluženo znanje prislužili velik aplavz!

Joj, kako hitro mine čas, ko se imamo fino!