Kolesarski izpit v 5. razredu

Učenci se od meseca februarja pripravljajo na opravljanje kolesarskega izpita. Teoretični del je potekal v šolski računalnici. Z učenci smo predelali učne vsebine s pomočjo računalnika. Doma so  lahko sami       vadili simulacijo kolesarskega izpita na internetni strani Varno s kolesom https://promet.kolesar.info/sim/.

Večina učencev je teoretični del kolesarskega izpita uspešno opravila..

011    

V ponedeljek, torek in sredo (od 20. – 22. 5. 2013) smo z učenci izvajali praktični del vaje.  Na igrišču za šolo smo se preizkusili v spretnostni vožnji na poligonu, naslednji dan pa z vožnjo po delu Ceste Cirila Tavčarja in Cesti revolucije.

 

Po isti poti, kjer smo opravljali vaje, bo predvidoma v četrtek, 30.5. 2013, popoldne, potekala tudi izpitna vožnja. Učenci bodo natančna navodila prejeli v šoli.

Vsak  kolesar potrebuje kolesarsko čelado. Učenci so za vajo in bodo za opravljanje izpita potrebovali kolo, ki je opremljeno z obvezno varno opremo. Ta pa je: bela luč spredaj, rdeč odsevnik zadaj,  odsevniki  na kolesih in pedalih, delujoče sprednje in zadnje zavore in zvonec.

Pred vožnjo po izpitni progi bo potekal pregled koles. Vsak učenec bo za ustrezno opremljeno varno kolo dobil nalepko »varno kolo«.

Če učenec nima kolesa, lahko izpit opravlja na šolskem kolesu.

Tisti učenci, ki bodo opravili še praktični del izpita, bodo prejeli izkaznico o opravljenem kolesarskem izpitu. Zanjo bodo potrebovali tudi fotografijo (kot za osebno izkaznico ali potni list), ki jo lahko predhodno prinesejo v šolo.

Staršem svetujemo, da z otroki še nekajkrat skupaj odpeljejo vožnjo kot smo to praktično vadili.

S7302015 004 009

 

Učiteljice 5. razredov

Dodaj odgovor