LETOS BOLJ USTVARJALNI

Po lanskoletnem uspešnem projektu, ko smo z učenci v podaljšanem bivanju najprej premleli vso potrebno “surfaško” teorijo in se nato na deski in z jadrom v roki tudi preizkusili, smo se letos odločili, da vse skupaj še malo začinimo… recycle

Odločili smo se, da si opremo, ki jo potrebujemo naredimo sami iz predmetov, ki svojemu prvotnemu namenu zaradi izrabljenosti ali poškodb niso več služili. Lanskega oktobra smo pričeli z zbiranjem stirodurja. Ta se na Jesenicah v zadnjem času precej uporablja, saj služi za izolacijo objektov. Stirodur smo zlepili in oblikovali v željeno obliko. Iz odslužene deske za jadranje smo izdolbli vse vstavke in jih vstavili v našo desko. Desko smo oblekli v steklena vlakna, ki smo jih prepojili z epoxy smolo. Zapolnili in zbrusili smo vse neravnine, desko pobarvali, in nazadnje nalepili podloge ter privili zanke za noge.
Po končani izdelavi deske smo se lotili še tako imenovanega “riga”, ki je sestavljen iz jadra, jamborja, podaljška in loka. Jadro smo izrezali iz odsluženega starega jadra, ga zaščitili z lepilnim trakom in prilepili, prišili in vstavili vse potrebno za uporabo. Del polomljenega in neuporabnega jamborja smo uporabili za svojega, prav tako smo lok izdelali tako, da smo popravili in pomanjšali star, neuporaben in polomljen lok. Vse skupaj smo sestavili skupaj in dobili “rig” primerne velikosti za nas.
Nekaj slik je na voljo na tem mestu, več pa si boste lahko ogledali v filmu, ki je trenutno še v nastajanju in bo najbolje ponazarjal vse naše dogodivščine v okviru tega projekta.
Na koncu bi se radi zahvalili g. Tomažu Mesariču in vsem, ki ste s svojim časom, znanjem, podarjenim materialom in nenazadnje dobro voljo in besedami spodbude pripomogli k temu, da smo visokoleteče cilje lahko tudi uresničili.
24 25 RIG

Nejc Pogačnik & učenci PB 1.č in 3.a

Dodaj odgovor