Mladi gasilci

V soboto, 1. 6. 2013 se je na naši šoli odvijalo 25.srečanje društev Mladi gasilec Gorenjske regije, v organizaciji GZ Jesenice. Sodelovalo je 30 ekip iz posameznih šol. sl0014
Na srečanju, ki je tudi tekmovalnega značaja so sodelovali učenci od 1.do 5.razreda v mlajši skupini in od 6. do 8.razreda v starejši skupini.Vsako ekipo so sestavljali trije tekmovalci.Udeleženci so morali pokazati veliko teoretičnega znanja in spretnosti s področja požarne preventive in prve pomoči.V praktičnem delu pa so preizkusili svoje znanje pri vaji z vedrovko, štafetnem vezanju vozlov, metanju vrvi v krog in izbiri gasilnika.Med  petimi ekipami, ki so zastopale našo šolo, se je najbolje uvrstila ekipa starejših učenk s Hrušice in je v svoji skupini zmagala in bo tako zastopala Gorenjsko regijo septembra na državnem srečanju DMG.
Mlajše pionirje so zastopali: – Gašper Pezdir, Anže Čufer, Žan Fornezzi – Tamara Golanda, Naja Varl, Ines Kadić – Nejc Pečar, Amina Blekić, Anja Božič, Rene Hočevar Šolar.
Starejše pionirje so zastopali: – Gaja Lasnik, Eva Indjič, Lucija Krašovec (zmagovalna ekipa) – Anastasija Jocić, Rok Pečar, Gašper Drešček.
Vsem učencem čestitam za uspešno tekmovanje! Video kolaž.                        
mentorica DMG: Mojca Klepac
sl0017 sl0002

Dodaj odgovor