NAJ ZASVETIJO…

Naša šolska knjižnica v teh decembrskih dneh precej sameva, a smo jo kljub temu skromno odeli v predpraznično podobo.

Želimo si, da bi se tako, kot svetijo lučke na našem knjižnem drevescu, tudi vam ob branju iskrivo zasvetile oči, da bi vas domišljija odpeljala in ponesla daleč, daleč…. po neznanih, a prijaznih poteh, med raznolike, dobre in poštene ljudi, v razburljive, a varne dogodivščine.
Vabljeni ste k izposoji. Čaka vas mnogo zanimivih knjig, med njimi nekaj novosti. Še vedno velja, da si lahko gradivo iz šolske knjižnice v nekoliko prilagojeni obliki izposodite na dom.

Gradivo iz šolske knjižnice (leposlovno, poučno, za domača branja ali bralno značko) si lahko izposodite po predhodnem naročilu na naslov: katja.svetlin-piscanec@guest.arnes.si  ali knjiznica.ostcj@guest.arnes.si ali na naslov Katja Svetlin Piščanec v eAsistentu. Prosimo vas, da izrazite željo oz. napišete, kaj bi brali. Lahko napišete naslov knjige, lahko poveste temo, ki se vam zdi zanimiva in koliko knjig bi želeli (npr. o čarovništvu, detektivih, vesolju, odraščanju, živalih, pravljice,…..) in izbiro prepustite knjižničarju.
Po gradivu naše šolske knjižnice lahko brskate tudi na naslovu COBISS+:
plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

– v polje Iskalni niz lahko vpišete npr.: avtorja ali naslov ali del naslova, založbo, letnico, ključno besedo;
– v polje Knjižnica vpišete kratico: ostcj
– kliknite na gumb Poišči;
– ob odprtju se vam bodo prikazali rezultati = gradivo, ki ga imamo v knjižnici; na levi se bodo pokazale dodatne možnosti, ki jih lahko izbirate za iskanje.

Načeloma bo naročeno gradivo na voljo za prevzem vsako sredo od 9. 00 – 13. 00 (dokler bo delo na daljavo). Če pa se bo izkazala potreba, se lahko dogovorimo tudi drugače. O prevzemu boste obveščeni po e-pošti.

Prihaja čas počitnic, več bo časa za branje in zabavo, zato se opremite s kakšno dobro knjigo, si zraven skuhajte čajček, pojejte kakšen piškotek (pa ne preveč) in uživajte praznične dni.

Vse lepo in dobro vam želim

Katja Svetlin Piščanec