»NI BLIŽNJICE DO USPEHA«

Današnjega gosta nam ni potrebno posebej predstavljati, saj ga vsi zelo dobro poznate. Mnogim pa je celo vzornik. Postavili smo mu nekaj vprašanj, na katere je z veseljem odgovoril.

Za vas, učenci, pa je pripravil nekaj vaj oz. izzivov.

KOLIKOKRAT TEDENSKO TRENIRAŠ?

Količina je odvisna ali se pripravljam na borbo/tekmo. Takrat treniram 2x dnevno, treningi se delijo na lažje in težje. Sicer pa treniram vsak dan, vsaj eno uro in pol do dve uri. Treningi vsebujejo kombinacijo fitnesa, kickboxa (izpopolnjevanje tehnike) in teka.

KAKO IZGLEDA DAN PRED TEKMO?

Najbolj pomembno je sproščanje in mentalna priprava. Kar se tiče fizične priprave in pravilne prehrane, je to dolgotrajnejši proces, ki traja vsaj mesec ali več. Tako kot pri ostalih športih je pomembno vsakodnevno raztezanje, hoja in meditacija v naravi (povezovanje z njo). Pri vsem tem je zelo pomembna motivacija in psihična priprava.

KAKO PREŽIVLJAŠ TE »DRUGAČNE« ČASE?

K sreči imam lastno telovadnico, v kateri nemoteno treniram. Med spomladanskim zaprtjem pa ni bilo tako. Potrebno se je bilo znajti, treninge sem izvajal v očetovi garaži in v naravi (dvigovanje hlodov, kidanje snega … ). Kjer je volja, tam je pot.

KAJ TI POMENI REDNA TELESNA AKTIVNOST?

Način življenja. Celo počitek, ki je obvezen del treninga težko prenašam, saj sem težko pri miru.

KAKO PA JE BILO S PREDMETOM ŠPORT V OSNOVNI ŠOLI?

To je bil moj najljubši predmet, kjer sem se sprostil. Menim, da se je pri današnji mladini zabava v naravi preselila v virtualni svet.

ALI SE KDAJ TEŽKO ODPRAVIŠ NA TRENING?

Predvsem zjutraj, ker težko vstanem. Prevlada pa samuraj v meni, ki ne dovoli, da bi bil ves vloženi trud zaman.

Gibanje naj bi postala naša vrednota, kar je zagotovo naložba za nadaljnje življenje. Omenil bi, da ni bližnjice do uspeha. Tudi hiša se začne graditi pri temeljih, sledijo stene in nazadnje streha.

IMAŠ KAKŠNO SPOROČILO ZA NAŠE UČENCE?

Dan ima 24 ur. Z dobro organizacijo je dovolj časa za šolo, učenje, treninge, prosti čas, zabavo in počitek. Zastavi si cilj in uresniči svoje sanje.

BESEDILO: učitelji športa

 CHORCHYP sporočilo (klik)