NOČ Z ANDERSENOM

 

V petek, 4.4.2014, so se učenci 1. c pridružili 2020 knjižnicam in šolam, ki po svetu isto noč preživijo ob prebiranju knjig. S prebiranjem pravljic dolgo v noč  počastijo mednarodni dan knjige za otroke in rojstni dan danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena.  DSCF1276_Small

 

Pravljični večer so začeli okrog 19. ure s pozdravom presenečenja. Obiskala jih je zlata prinašalka Hani, ki je nadomestila dolgoletno psičko pravljičarko Dajo. Hani je pokazala nekaj pravih pasjih vragolij in otroke popeljala večernim doživetjem naproti.

 

Sledile so tri pravljične delavnice, ki so jih učenci obiskovali krožno v manjših skupinah.

 

Prva delavnica je bila v knjižnici. Mali bralci so tu spoznali slikanico Grdega račka v angleškem jeziku. Izgubila se je črka k iz račkovega naslova. Iskali so jo in iskali, a je niso našli. Zato so jo kar sami naredili in se na interaktivni tabli pozabavali z ugankami.

 

V drugi delavnici, v pravljično vrtnarskem kotičku, so mladi pravljičarji spoznali angleško ljudsko pravljico Jakec in fižolovo steblo. Napeto so sledili Jakčevi dogodivščini. Ob koncu so s pravljičnimi motivi okrasili vsak svoj lonček in vanj posadili svoje čarobne fižolčke. Kdo ve, morda bodo zaradi pravljičnosti večera res čarobni.

 

Ob koncu so se sprostili v telovadnici. V tej tretji delavnici se je igralo, bralo, pelo, skakalo. Mali ponočnjaki so tu igrali igre velikanke z Andersenovimi junaki; brali so Bedačka jurčka;  ustvarili so pravljični grad, kjer je živela kraljična in dramatizirali.

 

Ko je utrujenost premagala pravljičarje, so se odpravili v grajsko sobano in smuknili v spalne kostume. Zvezdica zaspanka jih je popeljala v sladko spanje.

 

Vtisov polni pravljičarji so zjutraj igrali družabne igre. Ob osmih so veseli stekli v objem svojih staršev … In pripovedovali … in pripovedovali…

 Slike si lahko ogledate v galeriji slik – 1. razred.

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor