NOČ Z ANDERSENOM

V petek, 5.4.2013, smo se letos na naši šoli že drugič pridružili 2020 knjižnicam in šolam po svetu, da otroci isto noč preživijo ob prebiranju knjig. Tako smo počastili mednarodni dan knjige za otroke in rojstni dan danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena.

Noč z Andersenom smo ob pravljičnih dogodivščinah v šoli preživeli učenci 1. c, ravnateljica Branka Ščap, svetovalna delavka Pavla Klinar s psičko Dajo, knjižničarka Marjetka Noč in razredničarka Janka Bergel Pogačnik.

Neučakanci so v šolo vstopili okrog 19.00 ure. Poslovili so se od staršev in se podali nočnim dogodivščinam naproti.

Prvih nekaj minut večera smo posvetili Žanovemu pradedku Jaku Čopu. Njegovi fotografsko alpinistični dosežki letos praznujejo 120 letnico.   

                                    andersencki__1.c_2013_122

Z njegovih fotografij gora smo nato v učilnico priklicali jastreba, ki je začel preganjati piščeta. Po skupinskih igrah smo se razdelili v manjše skupine. Uro in pol smo nato preživeli na delavnicah.

V prvi delavnici sta združili moči psička Daja in Pavla. Ob prebiranju strašnih pravljic se je ježila koža, z odprtimi usti in velikimi očmi so učenci strmeli in podoživljali usodo junakov. Na koncu je le zmagalo dobro in jih z olajšanjem poneslo do druge delavnice.   

                 andersencki__1.c_2013_156      andersencki__1.c_2013_164 

Veselo in sprostilno je bilo v mali telovadnici. Peli in plesali so se bansi. Uživalo se je ob igri velikanki. Uspešen met kocke in premik figure na rožico drobne Palčice, je igralcu namenil en skok v bazen z gobami.

Tretjo delavnico je v knjižnici vodila knjižničarka. Mali bralci so iskali izgubljene povedi iz pravljic in sestavljali sestavljanke naslovnic znanih slikanic. Prave slikanice so nato sami poiskali na knjižnih policah.  

                       andersencki__1.c_2013_158     andersencki__1.c_2013_183

Po drugi delavnici smo imeli skupno večerjo. Obloženo mizo nam je letos pripravila gospa ravnateljica. Veseli smo, da je letos z nami preživela Andersenov večer.

Končno priprave na spanje. Urejanje, umivanje zob, potem pa smuk v spalne kostume in spalne vreče. Še pravljica za lahko noč, tiho šepetanje in sladko spanje. 

                  andersencki__1.c_2013_104       andersencki__1.c_2013_208  

Andersenovo noč smo zaključili ob 10.00. po lutkovni predstavi O povodnem možu. Več fotografij o pravljičnem večeru najdete v galeriji.

 

 

 

 

Dodaj odgovor