Noč knjige

Eden od načinov, ki dvigne zanimanje za knjige in motivira za branje, je tudi dogodek Noč knjige, ki se odvija ob mednarodnem dnevu knjige. Učenci 3.a z razredničarko Janko Bergel Pogačnik, Elena Vasilkova in Marija Burnik smo prespali v šoli.

Eden od načinov, ki dvigne zanimanje za knjige in motivira za branje, je tudi dogodek Noč knjige, ki se odvija ob mednarodnem dnevu knjige. Učenci 3.a z razredničarko Janko Bergel Pogačnik, Elena Vasilkova in Marija Burnik smo prespali v šoli. K sodelovanju smo pristopili preko Amnesty International. Letošnja predlagana tema je povezana  s človekovimi pravicami in enakostjo med spoloma. Predlagali so nam knjigo N. Kovač: Pogumne punce.
V torek ob 19.00 uri nas je pred vhodom v šolo pričakala psička Honey s svojim nahrbtnikom. Pospremila nas je v učilnico, kjer smo skupaj naredili načrt večera. Potem pa smo se vprašali: Kdo je »kobilca«? Zakaj se je podpisovala z I. Kobilca? Ivana Kobilca nas je v uvodu pospremila v svet umetnosti.

V prvi delavnici smo z gospo Marijo Burnik spoznali svetovljanko, pisateljico, popotnico in pogumno raziskovalko Almo Karlin. Njeno življenje smo prikazali z oblikovanjem plakata.

Drugo delavnico je pripravila gospa Elena Vasilkova. Pri njej smo poustvarjali umetniška dela naše slikarke Ivane Kobilca.

Honey nas je s pismom v tretji delavnici povabila k risanju fraktalnih klobučkov za vse pogumne punce, o katerih smo brali v aprilu.
Po večerji in večerni toaleti je bil čas priprave za spanje. V sanje nas je potopilo smrčanje naše Tačke pomagačke Honey. V sredo, naslednje jutro do zajtrka smo kar v »posteljah« igrali družabne igre.

Potem smo pisali vtise, urejali razstavni prostor in pozdravili učence, ki so na sredino jutro začeli prihajati v šolo. Po malici smo zadovoljni odšli domov. Srca so bila napolnjena z receptom, da veliko lahko sami storimo, da dosežemo cilj.