Noč z Andersenom

Tudi na Osnovni šoli Toneta Čufarja Jesenice, letos že šestič. Za učence 2.c so tri pravljične delavnice pripravile učiteljice Marjetka Noč, Saša Femc Knaflič, Elena Vasilkova in terapevtski par Janka Bergel Pogačnik in Honey.
Začelo se je ob 19.00 uri. Prva delavnica je potekala v knjižnici. Pogovarjali so se o Andersenovih  pravljicah, ki jih poznajo. Iz koščkov sestavljanke so sestavljali naslovno sličico Andersenovih slikanic. Najbolj jih je navdušila dorisanka  polovice Andersenovega  portreta.

 

 

 

 

 

 

V drugi delavnici so ustvarjali rastlinska bitja iz dežele, kjer živi Palčica. V svojih pravljicah se je Andresen rad vračal v spomine iz otroštva, ko je večino svojega časa preživljal v naravi.

 

 

 

 

 

 

V tretji delavnici so učenci poustvarjali  pravljico Cesarjeva nova oblačila.  Postali so kreatorji in iz papirja ustvarili barvno bogata oblačila za Andersenovega cesarja.

 

 

 

 

 

Na delavnicah je mlade umetnike spremljala zlata prinašalka Honey. Poslušala je pravljice in pomagala pri rezanju in barvanju s svojo toplo pasjo navzočnostjo. Predvsem pa je bila vsem na voljo za čohanje in s tem za ustvarjanje prijetnega vzdušja.
Kot pravijo pravljičarji, ko se zvezde dotaknejo oči, je čas za spanje in sanje. V  cesarske sobane je zaspančke pospremila Honey, zato je pravljico za lahko noč izbrala ona. Sporočila Psička Pafija so se tako v sanjah vso noč prepletala z junaki iz Andersenovih pravljic.

 

 

 

 

 

Letošnji pravljični dogodek so učenci zaključili z družabnimi igrami. Skupaj s starši so si ogledali razstavo, ki so jo pripravili v projektu  Noč z Andersenom.

Besedilo in fotografije: Janka Bergel Pogačnik