OBISK VAROVANCEV DOMA FRANCETA BERGLJA

Pod okriljem projekta  Mladi razveseljujemo starejše, ki ga načrtuje in izvaja RAGOR Jesenice, so nas 13.4.2011 obiskali varovanci doma Franceta Berglja z Jesenic.

DSC_0089

Skupaj smo izvedli delavnico z naslovom Spoznajmo lutkovno gledališče.

DSC_0122

 

Po pozdravu ravnateljice gospe Branke Ščap so se učenci dramskega krožka z učiteljicama Magdo Brus in Katjo Svetlin Piščanec najprej predstavili z lutkovno igrico Lakota je najboljši kuhar. Nato smo se vsi udeleženci nakjučno razdelili v šest skupin. Vsaka skupina je imela nalogo po besedilu uprizoriti lutkovno igrico. Od začetka nas je malo skrbelo in smo se spopodli z nekaj treme. A je ta že po prvem nastopu izpuhtela. Premagala jo je moč in volja do igranja ter želja po čim boljši predstavitvi. Ob igri smo se vsi nasmejali. S svojo navdušujočo igro in petjem pa nas je presenetil mariskateri član skupine.

Druženje nam je bilo v zabavo in sprostitev, zato smo se dogovorili, da se ponovno snidemo v Domu Franceta Berglja na Jesenicah. Skupaj bomo pripravili še kakšno lutkovno predstavo in se z njo predstavili tudi drugim stanovalcem doma.

 

Dodaj odgovor