Žogarija 2012

Učenci naše šole smo letos uspešno sodelovali na Žogariji.

 

Žogarija

 

26.4.2012 se je na našem šolskem igrišču odvijala Žogarija. Žogarijo organizirata Media  sport Ljubljana in RTV Ljubljana v pomladnem času po različnih krajih v Sloveniji in v sosednjih državah.

Žogarija je bila sestavljena iz tekmovalnega dela (nogomet 3 na 3, spretnostne igre za učence, tudi Vi profesor ter kviza znanja) in ostalih aktivnosti (pojej – povej naprej, plesni in glasbeni nastop, navijanje navijaške skupine, natečaj inovativna žoga in ustvarjalne delavnice ter obisk vrtca).

Med seboj so tekmovali učenci blejske in naše šole v štirih skupinah.

Zmagala je prva skupina naše šole. V  skupini so sodelovali Tian, Denny, Sven in Zala iz 3. r. Vrstnike so premagali v nogometu. Zmagovalci v spretnostnih igrah so bili Žiga , Rok in Katarina iz 4.r. Zmagovalci v kvizu znanja so bili Jan, Timotej in Tana iz 4. r. Nastopile so tudi učiteljice v spretnostni z žogo: Nancy, Bojana in Karolina.

Plesni in glasbeni nastop so pripravile naše mažoretke in učenka Gaja ter blejske baletke.

V kulinarični delavnici so sodelovali učenci podaljšanega bivanja z učiteljico Matejo. Skuhali so govnač in pripravili dva zdrava obroka za športnike: kruhke s tuno in solato s piščancem.

Učenci 3.r z učiteljico Janko so se predstavili z inovativnimi žogami, na samem prizorišču pa so ustvarjali narcise učenci PB z učiteljico Mojco.

Navijaška skupina učencev 4.r in učiteljica Monika so izdelali navijaške plakate in na tekmovanju navijali za naše tekmovalce.

Vsem skupaj nam je uspelo.

Zmagovalna ekipa je sodelovala na zaključni finalni prireditvi na OŠ Miška Kranjca v Ljubljani 5. junija 2012.

Med seboj je svoje spretnosti pokazalo deset zmagovalnih skupin učencev iz Slovenije. Zmagali smo učenci naše šole in se tako uvrstili na regijsko tekmovanje, ki nas je čakalo že čez tri dneve.

V petek, 8. junija 2012, smo  zastopali Slovenijo na zaključni prireditvi Žogarije. Pomerili smo se z učenci iz Trsta, Celovca, Mostarja, Novega Sada, Čakovca, Ljubljane in Jesenic.

Zmagala je skupina iz Mostarja. Učenci naše šole so zasedli drugo mesto.

To tekmovanje si bomo zapomnili po fair playu, po bogatem kulturnem programu in po naših uspehih.

Učiteljice, ki smo motivirale učence, smo bile Monika Legat Mežek, Bojana Frank in Nancy Bohak.

Slike si lahko ogledate v galeriji.

Več o Žogariji si lahko ogledate na njihovi spletni strani http://www.zogarija.si/

                       

                                                          

Jesenice, 12.6.2012

Dodaj odgovor