PARAOLIMPIJSKI ŠOLSKI DAN

Sprejemati in razumeti vsakršne drugačnosti je osnovni cilj projekta Korak k sončku, ki ga pod okriljem Zveze Sonček – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije že več kot 20 let izvajamo na naši šoli.

V sredo, 9. 6. 2021, je na naši šoli v okviru tega projekta potekal PARAOLIMPIJSKI ŠOLSKI DAN. Na pobudo Zveze za šport invalidov Slovenije smo že drugič z veseljem sodelovali pri izvedbi dogodka, ki so se ga udeležili vsi učenci tretjih razredov.

Na Zvezi za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskem komiteju, ki aktivno promovira šport invalidov, so pripravili prav posebne dejavnosti. V veliki telovadnici so tretješolci preizkusili poligon za slepe, manevriranje na športno invalidskih vozičkih in košarko na vozičkih, v mali telovadnici pa sedeči rokomet za slepe s prilagojeno – slišno žogo.
V učilnici so si otroci ogledali predstavitev mednarodnega paraolimpijskega gibanja in se seznanili z osnovami in zakonitostmi športa invalidov. Prisluhnili so življenjski zgodbi paraolimpijca Jerneja Slivnika, bivšega učenca naše šole in  uspešnega parasmučarja.

Tretješolci, učitelji in vodstvo šole se lepo zahvaljujemo ekipi Zveze za šport invalidov Slovenije za sodelovanje, odlično organizacijo prireditve in zanimivo ter aktivno izpeljane vsebine.

Posebej se zahvaljujemo Jerneju Slivniku za srčnost, iskrenost, odkritost in pozitivnost. Jernej, ponosni smo nate in imamo te radi!

Besedilo: Elena Vasilkova

Fotografije: Elena Vasilkova in Meta Šuligoj