Pevski zbori

PEVSKA DEJAVNOST NA O.Š. TONETA ČUFARJA

Na naši šoli je pevska dejavnost zelo razvita. Učenci prepevajo v štirih zborih, ki so formirani glede na starost pevcev. To so:

OTROŠKI PEVSKI ZBORČEK MURENČKI:
V OPZ Murenčki prepevajo prvošolci ter usvajajo prve pevske korake.
zborki_046
OTROŠKI PEVSKI ZBOR SLAVČKI : V OPZ Slavčki prepevajo pevci drugega razreda. Tako pevci prvega kot drugega razreda nastopajo na šolskih prireditvah, enkrat letno pa se udeležijo medobmočnega srečanja najmlajših pevskih zborčkov .
zborki_048
OTROŠKI PEVSKI ZBOR ZVEZDICE je zbor, kjer so pevci in pevke že vajeni ubranega petja. S pesmijo popestrijo marsikatero prireditev v okviru šolske organizacije kot tudi lokalne skupnosti . Pevci pojejo bogat repertoar pesmi, vsako leto se predstavijo na medomočnem srečanju pevskih zborov. Z OPZ Zvezdice pa že nekaj let sodelujemo tudi na regijskih tekmovanjih.

zborki_042
MLADINSKI PEVSKI ZBOR  je zbor, kjer prepevajo večinoma pevke predmetne stopnje, no, v letošnjem letu pevkam delajo  družbo tudi trije fantje. Ker je naša šola glede učencev številčna, težko uskladimo pevske vaje zaradi izbirnih predmetov. Pevci se preizkušajo tudi v večglasnem petju. Bogat izbor pesmi, petje v tujih jezikih, pesmi iz  različnih slogovnih obdobij glasbene zgodovine , priredbe popevk, vse to dela pevske vaje še bolj zanimive. Pevci mladinskega zbora nastopajo na kulturnih šolskih prireditvah, tematskih koncertih, udeležujejo pa se vsakoletnega  medomočnega srečanja pevskih zborov.
mladinski_002  mladinski_003  mladinski_zbor_002
Vse naštete zbore pa vodi zborovodkinja Mojca Čebulj

Dodaj odgovor