PLANINSKI KROŽEK: Planinski muzej in okolica

S planinskim krožkom smo v mesecu novembru obiskali Slovenski planinski muzej v Mojstrani ter raziskovali njegovo okolico.

S planinskim krožkom smo v mesecu novembru obiskali Slovenski planinski muzej v Mojstrani ter raziskovali njegovo okolico. Proti Zgornjesavski dolini smo se odpeljali z javnim prevozom, nato pa začeli z raziskovanjem, pot nas je vodila skozi alpsko vas Mojstrana do muzeja.

Muzej smo imeli praktično zase, tako smo lahko raziskali čisto vsak kotiček, začeli pa smo kar v kinu, saj smo si najprej ogledali uvodni film Svetlobe gora. Nato smo si po skupinah ogledali razstavo, na kateri smo si lahko ogledali planinsko opremo skozi čas, katere živali lahko srečamo v gorah, kako so včasih reševali ponesrečence, več pa ne bodo izdali, saj si je razstavo res vredno ogledati.

Po ogledu muzeja je sledila malica, katero smo pojedli ob bivaku pred muzejem, tako smo se res počutili, kot da smo nekje visoko v hribih. Izlet smo zaključili z vzponom na bližnji hrib Grančišče,  s katerega se nam je odprl lep pogled na Dovje, Mojstrano, Dovško Babo, Stol, pobočja Jerebikovca, Luknjo ter vrhove nad dolino Vrata.

Besedilo in fotografije: ga. Neja Grohar, ga. Monika Kalman in Mladinski odsek Jesenice