Predstavitev dela dramskega krožka in OPZ Murenčki

V sredo, 30.3.2011, so učenci pevskega zbora Murenčki in učenci dramskega krožka dopoldne nastopili za otroke iz Vrtca Angelce Ocepek, popoldne pa za starše, babice in dedke ter prijatelje.

Fotografije si lahko ogledate v Galeriji pod razdelkom 4. razred-dramski krožek.

Učenci pevskega zbora Murenčki, v katerem prepevajo prvošolci in prvošolke, so pod vodstvom učiteljice Mojce Čebulj doživeto zapeli deset pesmi. S tem so dokazali, da so vse leto pridno vadili in se udeleževali pevskih vaj. To je bil zanje prvi nastop pred tako številčno publiko, zato si zaslužijo še posebno pohvalo.

Učenci dramskega krožka so pod vodstvom učiteljic Magde Brus in Katje Svetlin Piščanec uprizorili dve otroški dramski igri: Tri pomaranče in Pogumni krojaček. Izkazali so se z odlično in doživeto igro. Učenci so že vajeni nastopanja, iz njihove igre je razvidno, da se dobro znajdejo na odru. S svojim nastopom pritegnejo gledalce.

Pohvalno je, da se v obeh dejavnostih, tako v pevski kot v dramski, učenci v velikem številu vključujejo v te vrste interesnih dejavnosti. Veseli smo, da s takšnim pristopom in načinom dela prispevamo k popularizaciji kulture na naši šoli.

Dodaj odgovor