IMG_1601

Razstava ob Čufarjevem dnevu

Ob Čufarjevem dnevu, smo tudi letos v okviru knjižnice pripravili zanimivo in kar obsežno razstavo z naslovom  Iz česa smo se učili včasih in iz česa se učimo danes. Idejo za razstavo smo dobili ob manjšem preurejanju, ki ga je bila knjižnica deležna v preteklih tednih. V arhivu knjižnice smo dobili precejšnje število različnih učbenikov, iz katerih so se učili mogoče že celo naši  stari starši.

Razstava je razdeljena na tri tematske sklope:

  • Iz česa so se učili včasih , iz česa se učimo danes –  razstavljeni so tudi učbeniki starejših generacij.
  • Nekoč s palico, danes z besedo – to je raziskovalna naloga o šoli, ki so jo v bližnji preteklosti delali naši učenci pod mentorskim vodstvo učiteljice Bojane Osenk.
  • Seveda pa ne gre brez zanimivih likovnih izdelkov naših učencev pod mentorskim vodstvom učiteljic razredne in predmetne stopnje.

Zanimivo je videti, kako se je vsebina in likovna opremljenost naših učbenikov spreminjala skozi desetletja. Na krajšem video posnetku si bodo obiskovalci razstave ogledali tudi video posnetek Šola nekoč in danes. Ob obisku razstave bodo učenci izpolnjevali  določene naloge, v katerih bodo spoznavali zanimivosti iz življenja šolarjev nekoč, knjižno opremljenost knjige ter likovne in vsebinske značilnosti učbenikov gledano kronološko.

Razstavo si boste lahko ogledali od 14.11.2012 naprej. Vsi ste vabljeni, učenci in učitelji. Prepričani smo, da bo zanimiva prav za vse. Na razstavo so v času govorilnih ur, roditeljskih sestankov , ali takrat, ko vas pridejo iskat za domov, vabljeni tudi starši. Ogledali si bodo vaše izdelke in med razstavljenimi učbeniki našli tudi take, iz katerih so se učili tudi sami.

 

Vidimo se na razstavi.

 

Vaši knjižničarki, Marjetka Noč in Polona Razinger

IMG_1601IMG_1602IMG_1604IMG_1605

Dodaj odgovor