Sedmošolci na taboru – 1. dan

zrece_1_0004 Sedmošolci smo se odpravili na tabor na Gorenje. Prispeli smo okrog pol enajste ure. Najprej smo se razporedili po sobah. Po krajših navodilih je sledilo okusno kosilo. Potem pa tisto, kar imamo najraje – prosti čas.

V prostem času smo igrali nogomet, košarko, namizni tenis, nekateri pa so v sobah igrali različne družabne igre. Pozno popoldne smo se odpravili na ogled jelenje farme, proti koncu dneva pa so sledile še zanimive družabne igre in večerni pohod. Vsak dan pa moramo pisati dnevnik, v katerega zapisujemo svoja doživetja.

Učenka Tinka Tonejc pa je o prvem dnevu zapisala sledeče:

Ob 7.30 smo se sedmošolci skupaj s spremljevalci odpravili z avtobusom proti Zrečam. Po treh urah vožnje smo prispeli v CŠOD Gorenje. Ko smo vstopili, smo razpakirali prtljago. Nato smo imeli nekaj prostega časa.  Sledil je kratek sestanek, na katerem smo spoznali hišna pravila, ki jih bomo morali v tem tednu upoštevati. Nato nam je ena izmed učiteljic razkazala dom. Okrog 13. ure smo imeli kosilo. Tudi po končanem kosilu smo imeli nekaj časa za igranje družabnih iger in športne aktivnosti. Ob 15. uri smo se odpravili na ogled farme jelenov. Videli smo različni vrsti jelenov – navadnega jelena in damjaka. Damjak je manjše postave in po telesu ima bele pike. Prav zanimivo pa je bilo potipati njihove težke rogove. Ko smo se vračali proti domu, smo opazovali prelep sončni zahod. Na nebu so se menjavale različne barve, od svetlo rdeče, oranžne in rožnate do zlate. Počutila sem se kot v čudežni deželi. Ko smo prišli nazaj, smo se v telovadnici razdelili v 12 skupin. Našo smo poimenovali Hrčki. Potem pa je sledila zelo okusna večerja. Prvi dan mi je bil zelo všeč, najbolj pa si bom zapomnila sončni zahod in ogled farme jelenov.
zrece_1_0003 zrece_1_0001 zrece_1_0002

zrece_1_0006 zrece_1_0007 zrece_1_0009

zrece_1_0005 zrece_1_0008 zrece_1_0010