SEDMOŠOLCI NA TABORU – 2. DAN

zrece_2_0019 Danes smo se zbudili v dremavo in z meglicami pokrito jutro. Veter pa je kmalu razpodil oblake in meglice. Hribe in doline je oblilo sonce s svojo svetlobo.

Spoznavali smo lišaje, vrste dreves, zdravilne rastline ter se preizkusili v orientaciji – v rokah sukali kompas, določali strani neba, azimut …
Popoldne smo premagovali stene, se pomerili v lokostrelstvu in vrvi spletali v različne vozle.

List iz dnevnika učenke Kristine Arhar Bošnjak.

Zbudila sem se okrog pol sedmih, čez nekaj minut pa nas je pokonci spravila učiteljica. Vstale smo, se umile in pripravile vse potrebno ter malce pospravile sobo; po zajtrku pa smo to dokončale. To pa smo opravile odlično, saj smo dobile deset točk od desetih.

Po tem smo odšli na sprehod in se malo razgibali. Kasneje smo z nekaj skupinami odšli v učilnico. Tam smo se učili o orientaciji, na dvorišču pa nas je učitelj naučil ravnanja s kompasom. Po malici smo opravili še nekaj vaj in dobili navodila o poti, po kateri smo morali iti. Naša skupina je startala prva. Na začetku smo malo zašli, vendar smo le dosegli staro kočo. Ob njej naj bi se razgledali in izpolnili delovni list, toda vsa vrata so bila zaklenjena. Kasneje so prišle tudi ostale skupine in tako smo pot nadaljevali skupaj. Bili smo zbegani, toda na koncu smo se vrnili v CŠOD. Toda na mojo žalost smo morali obnoviti pot, ki smo jo opravili zjutraj, in opisati vse podrobnosti. Ko smo se vrnili, smo imeli kosilo, po kosilu pa odmor.

Čez nekaj časa smo imeli lokostrelstvo. Ni mi bilo všeč, saj smo morali zelo dolgo čakati, da smo prišli na vrsto.

Pozneje smo odšli na večerjo, ki je bila odlična.

zrece_2_0001 zrece_2_0002 pop_akt0003

zrece_2_0007 zrece_2_0012 zrece_2_0004

zrece_2_0017 pop_akt0012 pop_akt0022

pop_akt0025 pop_akt0017 zrece_2_ekologija

pop_akt0004 pop_akt0007 pop_akt0010