SEDMOŠOLCI NA TABORU – 4. dan

DSC00237 Predzadnji dan tabora smo pričeli precej bolj zaspani kot prejšnje dni. Ob sedmi uri so nas učitelji prebudili in po zajtrku smo se odpeljali proti Rogli. Tudi danes smo tekli na smučeh, seveda smo svoje znanje že precej izboljšali, zato smo našteli tudi manj padcev.

Kraje pod Roglo smo opazovali s 30 metrov visokega razglednega stolpa. Občudovali smo vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank in Julijcev s Triglavom. Ob povratku pa se nam je prijetno sonce že začelo skrivati za oblaki.

List iz dnevnika Zala Vukalića:
Danes zjutraj smo se zbudili ob 7. uri in tako kot včeraj šli na zajtrk in na Roglo.
Na teku mi na začetku ni šlo dobro, a na koncu je bil zadnji spust zelo dober. Na pohodu sem tokrat imel fotoaparat. Nekje v gozdu je bil stolp, a jaz nisem šel gor, večino drugih je, le Jure se je vrnil in malo nas je ostalo na tleh. Ko so se vsi spustili s stolpa, smo se kepali – fantje proti puncam. Zala je bila edina, ki me je zadela, pa še to v nogo. Emo smo zadeli na dveh mestih hkrati. Zdi se mi, da smo bili za razred boljši. Na avtobusu sem sedel z Lukom.
V domu smo šli na kosilo in potem smo bili prosti. Počeli smo veliko stvari.
Nato smo imeli plezanje. Ni mi uspelo priplezati visoko, a se mi zdi dovolj. Večini je uspelo priti do vrha.
Po tem sem šel pisat dnevnik. Pisali smo ga Luka, Tarik in jaz.
Zvečer naj bi nekaj bilo, pa ne vem, kaj.
Imel sem se zelo dobro.

Dan skozi oči Jureta Hiršenfelderja.
Danes je predzadnji dan tabora. Učitelj nas je kot vsak dan zbudil ob sedmi uri zjutraj. Kot včeraj smo odšli na zajtrk, ob pol devetih pa na Roglo. Tekli smo na smučeh ter si ogledali razgledni stolp.
Nato je že napočilo kosilo. Po kosilu smo bili eno uro prosti. Nato smo imeli popoldanske dejavnosti – bil sem v skupini plezalcev. Šlo mi je kar v redu. Po tem smo imeli prosti čas, po njem večerjo in nato branje dnevnikov. Potem pa ples.

Proti koncu večera smo se zbrali v kleti doma. Vsaka soba je predstavila eno točko. Tako smo lahko prisluhnili vicem, pevskemu nastopu, uživali v plesu in ritmični gimnastiki, občudovali akrobacije z nogometno žogo …
DSC00236 DSC00224 DSC00233

DSC00240 DSC00239 DSC00238 

zrece_4_0003 zrece_4_0004 zrece_4_0002

zrece_4_0001 zrece_4_0005 zrece_4_0006