ŠOLA V NARAVI NOVIGRAD 5. DAN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Vožnja z ladjo? Neprecenljiva izkušnja. Po zajtrku smo se peš odpravili v Novigrad, kjer smo se vkrcali na turistično ladjico, s katero smo se odpeljali v Poreč.

Vozili smo se slabo uro. Ozke primorske mestne ulice so nas vodile do mestnega akvarija in terarija, kjer smo se najbolj navdušili nad strupenim morskim pajkom in jeguljo ter kačami in tarantelo. V pričakovanju dobrega nakupa smo se odpravili na rivo. Tam smo nakupili presenečanja, s katerimi vas bomo razveselili v soboto. Uživali smo v vožnji z ladjo, na našo željo pa nas je kapitan zapeljal do bližine našega letovišča, kjer smo z ladje poskakali v vodo in odplavali na obalo. Učitelji so rekli, da si to lahko privoščimo, ker v morju pri Novigradu plavajo najbolj žlahtni delfini v Jadranu.
Skupaj smo ugotovili, da je bil preizkus plavanja po našem mnenju najbolj naporna športna disciplina, smo se uspešno spopadli z njo. Domov prihajamo s celo vrsto odličij: 19 zlatimi, 21 srebrnimi in 16 bronastimi delfinčki.

Večer se bliža zelo hitro. Nestrpno čakamo na podelitev nagrad, skeče, pevske točke in ples. Zelo se nam mudi, jutri pa več o zabavi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA