SPET STO IN VELIKO VELIKO VEČ

Že četrto leto zapored smo z organizacijo projekta Drsanje na ledeno ploskev v dvorano Podmežakla privabili več kot 100 učencev. Kar 150 jih je bilo prejšnji teden vsak dan na ledu.

Ponosni smo, da se naš cilj, privabiti čim več otrok rekreativcev na led, izpolnjuje.

V letošnjem šolskem letu  smo v projekt Drsanje povabili vse učence od 1. do 4. razreda. Odzivnost je bila nad pričakovanji. V preteklem  tednu smo uspešno izpeljali dejavnosti. Učenci so bili tekom dopoldneva dodatno športno aktivni in si pridobili veselje ter nova znanja na tem področju.  Nekateri so izvedli prve drsalne odrive in zavoje, se urili v ravnotežju, si pri drsanju pomagali s stoli, že kmalu pa čisto vsi samostojno stali na drsalkah in bili iz dneva v dan boljši. Posamezniki so že izvedli tudi kakšno samostojno koreografijo. Uživanje na ledu se je stopnjevalo proti koncu tedna,  drsali so preko ovir na poligonu, se igrali črnega moža, preskakovali ovire. Napredek se je kazal zelo hitro in zadnji dan so jih učitelji presenetili in jim priredili pravi disco na ledu, z lasersko osvetlitvijo in super plesno glasbo.

Tudi letos posebna pohvala velja očkom, mamicam, dedkom, babicam,… ki so vsem, ne le svojim otrokom, pomagali pri obuvanju in zavezovanju drsalk, oblačenju rokavic, čelad, da so bili otroci lahko takoj pripravljeni za gibanje  na ledu. Bili so z njimi in se veselili vsakodnevnih uspehov vseh otrok.

Najlepše bi se zahvalili Zavodu za šport Jesenice, ki so omogočili spoznavanje tega športa in urjenje ter podjetju Alpetour za prevoz.

Seveda brez učiteljev, ki so prostovoljno pristopili k vodenju,  tako ali tako ne bi bilo nič in gre zahvala za strpnost predvsem njim. Imeti tim učiteljev, ki vsako leto nesebično in prostovoljno priskočijo k projektu, je neprecenljivo in s tako ekipo ni nobenih težav pri organizaciji in izvedbi.

Največji zmagovalci so učenci sami, saj so s svojo vztrajnostjo dokazali, da zmorejo. Za udeležbo na dejavnosti so vsi udeleženci prejeli diplome o aktivni udeležbi.

Naslednje leto pa spet…….

Foto: Klavdija Klinar