Sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2012

V sredo, 26. junija 2013, je Mladinski svet Slovenije pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, in v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport na Brdu pri Kranju pripravil zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta. Na sprejem smo odšli tudi mi, in sicer sodelujoči v krožku Mladi osrečujemo starejše. Krožek na naši šoli izvajamo že več let, in sicer vsako leto učenci z učiteljicama obiskujemo Dom Franceta Bergelja, kjer imamo prijatelje, s katerimi se srečujemo vsake 14 dni. 

Velikokrat se igramo kakšne igre ali pa nam otroci kaj zapojejo oziroma povedo kakšno pravljico, včasih se posvetimo običajem (npr. božičnim, pustnim, velikonočnim itd.), drugič risanju. Lotimo se tudi kuhanja oziroma priprave lažjih sladic (npr. sadne kupe) ali pa se igramo tombolo. Pri vsem tem pa se seveda pogovarjamo in tako pri naših druženjih ni prav nikoli dolgčas.

Ker smo sodelovali pri natečaju, pa smo se udeležili tudi zaključne prireditve, in sicer z učenci, ki so krožek obiskovali prejšnje šolsko leto, saj je bil natečaj za leto 2012. Kandidirali smo v kategoriji Projekt, dobili pa smo lepo priznanje, ki si ga lahko ogledate med slikami. Prireditev je bila odlična, mi smo se zabavali in tudi malo posladkali. Uživali smo in se imeli lepo. Utrinke iz priredtve pa si lahko pogledate na slikah.

Na sledečih povezavah si lahko preberete več o sami prireditvi:

MMS – Prostovoljec 2012

Zaključna prireditev – članek na spletni strani Siol

MMS – galerija na FB

O samem projektu si lahko preberete tudi v brošuri.

Tukaj pa je tudi nekaj naših slik:

pohv SV102688 SV102690 SV102691 SV102694 SV102696 SV102700

Lep pozdrav,

Alenka Mirtič Dolenec in Monika Vovk

Dodaj odgovor