TA TEDEN PIŠEMO Z ROKO

Pišemo. Vse več s pomočjo računalnika. Ker želimo spodbujati tudi pisanje z roko, smo se odločili, da bomo sodelovali v akciji Teden pisanja z roko 2021. Akcija poteka od 18. do 22. januarja 2021. Osrednja tema Tedna 2021 je »Pišem pismo prijatelju«.

To je zelo široka tema, tudi beseda prijatelj lahko pomeni različne osebe npr. sošolca, babico, prijatelja na treningu, v glasbeni šoli, brata, sestro, soseda,…Napišete lahko karkoli: svoje misli, sporočila, pisma, razmišljanja, kaj vas teži, česa se veselite, kako se počutite, vaš pogled na svet in dogodke,…..  Zbirali bomo pisave, ki se razlikujejo po obliki, velikosti, nagnjenosti, različno okrašene, estetske, nečitljive, poenostavljene,… tudi s kakšno slovnično napako. Skratka vse, kar naredi človek. K ustvarjanju ste vabljeni vsi: učenci, starši, babice, dedki, delavci šole, občani,… Velikost in vrsta papirja nista pomembna, ravno tako ni pomembno pisalo, s katerim boste pisali, vsebina je lahko kratka misel ali daljše besedilo.  Važno je, da pišete. Spodbudite tudi člane vaše družine, naj sodelujejo skupaj z vami.

Vaš prispevek do konca januarja 2021 pošljite po pošti na naslov: Šolska knjižnica, OŠ Toneta Čufarja Jesenice, C. C. Tavčarja 21, 4270 Jesenice. Lahko pa svoje izdelke fotografirate ali skenirate in jih pošljete na e-naslov: knjiznica.ostcj@guest.arnes.si. Prispelo gradivo bomo strnili in pripravili razstavo (lahko tudi v e-obliki). Če želite ostati anonimni (da se vaše ime ob objavi ali razstavi ne bo videlo), to napišite pod opombo.

Veselimo se vašega sodelovanja!

Več o projektu si lahko preberete na strani Društva Radi pišemo z roko, lahko tudi všečkate njihovo spletno stran na Facebook.