Vsako leto več otrok na ledeni ploskvi

drsanje_2015 Drsanje postaja na naši šoli vse bolj priljubljen šport. Letos se je v šolski projekt Drsanje vključilo kar 150 učencev.

Prvi dan smo učence razvrstili v skupine glede na predznanje, začetniki so dva dni lovili ravnotežje na ledu, si pri drsanju pomagali s stoli, že naslednji dan pa smo čisto vsi samostojno stali na drsalkah in bili iz dneva v dan boljši. Vsi smo uživali, drsali preko ovir po poligonu, vodili ploščke, drsali po eni nogi in se igrali igre na ledu. Učenci so bili razdeljeni po vadbenih postajah, kjer so opravljali različne spretnostne naloge na ledu. Učenci so pokazali veliko veselja, vztrajnosti in discipliniranosti pri sami dejavnosti. Vsak zase je bil zmagovalec.

Posebna pohvala velja vsem spremljevalcem (staršem, dedkom, babicam), ki so vsem, ne le svojim otrokom pomagali pri obuvanju in zavezovanju drsalk, oblačenju rokavic, čelad, da smo bili lahko takoj pripravljeni za gibanje na ledu.

Zahvala velja tudi Zavodu za šport Jesenice, ki nam vsako leto pristopi na pot z najemom prostorov.

Nenazadnje bi drsanja ne omogočili brez spremljevalcev na ledu in učiteljev v šoli, ki so nesebično odstopili kar nekaj ur svojega prostega časa, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Imeti tim učiteljev, ki prostovoljno dela v korist drugih,  je veliko vredno.

Fotografije si lahko ogledate na spodnji povezavi:

DRSANJE 2015