IMG_0418

Zaključek bralne značke z Martinom Krpanom

Zaključek bralne značke je brez dvoma praznik knjig in vseh tistih, ki vemo, kaj s knjigo pridobimo. Ni pomembno, v kakšni obliki jo imamo pred seboj, naj si bo v klasični, bogato ilustrirani, na videz dolgočasni ali pa v elektronski obliki. Mogoče bi bila najstnikom taka, sodobna še bolj všeč. No pomembno – zgodba je zgodba.

Namen bralne značke je vzpodbujati prostovoljno branje v prostem času. Ves čas se razvija kot dopolnilo k pouku slovenskega jezika in književnosti ter dejavnostim šolske knjižnice, hkrati pa je kot obšolska dejavnost lahko svobodnejša, bližja učencem in tako uspešnejša v oblikovanju bralcev za vse življenje. Vseskozi se močno vključuje v strokovna in družbena prizadevanja posameznikov in družbe v celoti.

 

IMG_0418Na šoli je za Finžgarjevo bralno značko tekmovalo 272 učencev, od tega 115 učencev predmetne stopnje in 158 učencev razredne stopnje. Zlatih bralce – tistih, ki so brali vsa leta, pa je letos 20.

 

 

 

IMG_0421Čestitam vsem tistim, ki so vztrajali in osvojili bralno značko. Povečali so svoj besedni zaklad, ki jim bo omogočil jasno izraziti svoje misli in s tem svoje znanje. Tisti, ki so ob knjigi še na moč uživali, pa so pravi zmagovalci.

 

 

Za nagrado smo učencem namenili uro z Martinom Krpanom. Pogumen in močan mož je bil tale Levstikov Krpan.

IMG_0456IMG_0462

 

Knjižničarka: Marjetka Noč

Dodaj odgovor