Zimski tabor planinskega krožka

Med zimskimi počitnicami smo se planinci odpravili na tabor.  4 dni smo domovali na domu Pristava in raziskovali našo okolico.

Med zimskimi počitnicami smo se s planinskim krožkom odpravili na tabor. Domovali smo na domu Pristava, ki je bil odlično izhodišče do bližnjih hribov, ki smo jih načrtovali obiskati. Skrbnica doma je bila prijazna,  imeli smo kar skupno sobo, kjer smo se veliko zabavali in pogovarjali, tudi dobro smo jedli, saj je skrbica doma res dobro kuhala.

Naši vodniki pa so poskrbeli, da smo imeli nepozabne dni. Predvsem smo veliko hodili po lokalnih hribih, po dnevnih izletih pa smo igrali nogomet, plezali na umetni steni, igrali razne igre, izdelovali pustne maske in še bi lahko naštevali. Spodaj si lahko preberete kratek odsek iz planinskega dnevnika tabornika in pogledate slike, kako lepo nam je bilo. Se že veselimo naslednjega tabora!

Dom Pristava, 15.2.2020

2.dan

Vstal sem ob 6. 30, zajtrk je bil uro kasneje. Jedli smo palačinke in hrenovke. Pomagal sem pri peki palačink. Nato smo se odpravili na Golico. Tam smo pojedli in popili kar smo prinesli s seboj. Vrnili smo se v kočo in za kosilo jedli ocvrte dunajske zrezke in pomfri. Nato je sledila igra nogometa in drsanje po ledu kar v čevljih. V koči sem vprašal, če si lahko sposodim harmoniko, dovolili so. Zaigral sem nekaj skladb, potem smo povečerjali žgance z mlekom. Po večerji smo zapisali zabaven dan v svoj planinski dnevnik, sledile so delavnice.

planinec Maks Ž.

Besedilo: ga Monika Kalman, slike: vodniki MO planinskega društva Jesenice