Skoči na glavno vsebino

Izobraževanje Erasmus+ ponuja številne priložnosti za razvoj in širjenje obzorij učiteljev ter pridobivanje mednarodnih izkušenj. Prvega tovrstnega izobraževana sem se udeležila v Firencah, Italiji.

V sklopu programa Zeleni Erasmus+ sem se odpravila v Firence na trajnosten način z vlakom. Potovanje je bilo dolgo, a zanimivo in je potekalo brez težav.

Med ponedeljkom in soboto sem obiskovala seminar z naslovom Climate Change and Global Citizenship Education, na katerem so sodelovali učitelji iz različnih EU držav, kot so Danska, Grčija, Španija, Slovenija in Italija. Seminar je bil organiziran v obliki izobraževanja učiteljev na Europass Teacher Academy in je ponujal celosten vpogled, različne aktivnosti in praktične rešitve s področja okoljskih tematik. Krepili smo zavedanje o podnebni pravičnosti, spoznali različne ideje in projekte, s katerimi bi lahko povečali zanimanje za tovrstne tematike pri učencih.

V sklopu izobraževanja smo spoznali tudi  znamenitosti mesta Firence. Ogledali smo si skupnostni vrt, ki ponuja veliko trajnostnih rešitev in je poseben doprinos urbanemu okolju, ter obiskali vseh pet Brunelleschi znamenitosti.

Z nenehnim profesionalnim razvojem učiteljev ter posledično s kvaliteto znanja lahko učencem ponudimo bolj pester nabor znanja, veščin in kompetenc. Izobraževanje v okviru Erasmus+ je posebno doživetje in osebnostna izkušnja, ki jo priporočam tudi v prihodnje.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Dostopnost