Skoči na glavno vsebino

Unesco šola si prizadeva, da bi imeli učenci in zaposleni v njej pozitiven odnos do naravne in kulture dediščine in seveda drug do drugega. Trudimo se biti povezani z našim okoljem, s starši, krajani, s tistimi, ki ne hodijo več v šolo in sami med seboj. Preko Unesco in drugih krožkov na različne načine širimo Unesco cilje in teme med ostale učence in učitelje.

Predvsem smo pozorni na obeležitve mednarodnih dni, ki so pomembni za trajnostni razvoj naše kulture in tudi narave. Vsako leto se šola vključuje v razne solidarnostne in prostovoljne aktivnosti, ne manjkajo pa tudi mladinske akcije. Učitelji skozi različne projekte in aktivnosti z učenci uveljavljajo kulturo miru in nenasilja, učijo skrbeti za ohranitev skupnega doma – planeta Zemlja in se skupaj z učenci učijo živeti skupaj in deliti med seboj.

Sodelujemo in srečujemo se tudi z učenci drugih Unesco ASP šolami. Naša šola spada v skupino Unesco šol Gorenjske, ki ima sedež v Mojstrani. Najbolj pridni in zagreti učenci lahko odidejo na tabore in sodelujejo v projektih, ki jih prirejajo druge Unesco ASP šole po Sloveniji. S širjenjem dobrih vesti preko šol smo tako še bogatejši in dobivamo več idej za trajnostni razvoj.

– UNESCO pridružene šole (ASPnet) https://www.aspnet.si/
– UNESCO Mladinska platforma http://unesco-mladi.si/
 
Naša šola sledi smernicam ASPnet z izvedbo lastnih projektov, z obeleževanjem različnih mednarodnih dni in let ter z vključevanjem in sodelovanjem na projektih drugih slovenskih in tujih šol.

LIKOVNA KOLONIJA JESENIČKI – ŠOLSKI PROJEKT

NASLOV

Cesta Cirila Tavčarja 21,
4270 Jesenice

TELEFON

 04 58 33 290

(Visited 229 times, 1 visits today)
Dostopnost