Skoči na glavno vsebino

Po daljšem premoru je kviz o poznavanju zgodovine mesta Jesenice ponovno dobil svojo predkoronsko podobo. V ponedeljek, 18. 3. 2024, je v Kinu Železar potekalo finale občinskega kviza. Tema 24. tekmovanja za leto 2024 je bila »150-letnica Pihalnega orkestra Jesenice Kranjska Gora in 95 let mesta Jesenice.«

Tekmovanje se je pričelo z nastopom Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Jesenice, sledil pa mu je govor jeseniškega župana. Kviz je vodil Klemen Klemenc, komisijo pa so sestavljali predstavniki Gornjesavskega muzeja.

Učenci so bili glede na starost razdeljeni v tri težavnostne skupine. Na 1. in 2. težavnostni stopnji so se pomerile Osnovna šola Prežihovega Voranca Jesenice, Osnovna šola Koroška Bela in naša šola. Četrta ekipa pa je bila ekipa Mladinskega centra Jesenice, ki jo je zastopal po en učenec iz vsake šole v občini Jesenice.

Učenci OŠ Toneta Čufarja Jesenice so osvojili 1. mesto na 1. težavnostni stopnji. Učencem 2. težavnostne stopnje pa se je zgolj za 1 točko izmuznilo 1. mesto in so tako osvojili odlično 2. mesto. Ekipa Mladinskega centra Jesenice pa je osvojila 3. mesto. Vsi udeleženci so prejeli nagrade za osvojena mesta in se bodo udeležili tudi nagradnega izleta.

Čestitke učencem in mentorici, ge. Evi Bregar. Prav tako pa izrekamo čestitke za čudovito glasbeno spremljavo tudi orkestru, del katerega so tudi učenci naše šole.

BESEDILO in FOTO: ga. Eva Bregar

(Visited 43 times, 1 visits today)
Dostopnost