Skoči na glavno vsebino


Novoletni in božični čas se neizprosno približujeta in prav je, da si vzamemo čas ter si pravočasno pripravimo vse potrebno za čarobno vzdušje. V okviru interesne dejavnosti ZABAVNA RUŠČINA smo to vzdušje pričarali s čajanko po rusko in prednovoletnim ustvarjanjem.

V torek, 6. 12. , smo se zbrali za veliiiiiiko mizo, da bi se ob skodelici aromatičnega čaja posladkali z ruskim pecivom in bomboni. Suški (hrustljavi kruhovi obročki), Tulski prjaniki (medenjaki iz ruskega mesta Tula), konfete (slastni bomboni) in kukuruzne palčke (sladkan koruzni prigrizek) – vse to je marsikdo od nas pokusil prvič.

Po čajanki in degustaciji slaščic nas je še čakalo ročno delo. Blago, nogavica, cofek, škarje in lepilo, kanček spretnosti in dobra volja – in zabavni pravljični škratek je bil narejen.

Prehitro je minil čas druženja, ki je bil pestro obarvan, poln sproščenega klepeta, glasbe in je dišal po čaju in slaščicah. In najbolje od vsega: s sabo smo odnesli veliko prijetnih spominov in nagajivega škratka, ki bo v naše domove zagotovo prinesel srečo.

Besedilo in fotografije: Elena Vasilkova

(Visited 75 times, 1 visits today)
Dostopnost