Skoči na glavno vsebino

ZA NAMI USPEŠNA JESENSKA PAPIRNA AKCIJA

Na letošnji papirni akciji smo zbrali dobrih 11 ton papirja in tako obogatili šolski sklad. Prve tri oz. štiri učence, ki so prinesli največ odpadnega papirja, smo nagradili, nagrado pa je prejel tudi najboljši oddelek. Tokrat je šla zmaga v 6. č. Zahvaljujemo se vsem, ki ste z darovanjem papirja ali kako drugače sodelovali na papirni akciji.

BESEDILO: ga. Mateja Cuznar Zadnik

NA NAŠI ŠOLI DRSAMO VSI

Sedaj pa se že lahko pohvalimo, da je projekt »GREMO DRSAT« tradicionalni projekt naše šole. V mesecu novembru povabimo učence od 1. do 4. razreda, da se nam pridružijo na ledu.

 

več…

NAŠA USTVARJALNOST NE POZNA MEJA

Danes pa smo na šoli risali, lepili, barvali, izrezovali … zraven klepetali in se smejali. Današnje lepo dopoldne je bilo namenjeno pripravi na šolski božično-novoletni bazar. Takrat si boste naše prekrasne izdelke lahko ogledali, še bolj veseli pa bomo, če jih boste kupili in tako šolskemu skladu poklonili denar.

več…

KNJIGE NA SEJMU, KNJIGE V NUK-u IN KNJIGE Z NAMI NA POTI

Leto je naokoli in ponovno smo se bralci odpravili na knjižni sejem. Tokrat je to že 39. po vrsti. Z učenci, ki radi berejo in sodelujejo pri bralni znački, smo se po končani 1. uri pouka odpravili do železniške postaje in kmalu smo bili že v Ljubljani. Sledil je ogled knjižnega sejma in nakup zanimivih knjig, prisluhnili pa smo tudi letošnjim gostom knjižnega sejma.

več…

UČENCI IN TURIZEM

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet turistična vzgoja, sodelujejo letos z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske v projektu Mladi in življenje v Alpah. V petek, 17. 11. 2023, so učenci imeli delavnico na temo Ponovna uporaba, reciklaža in zero waste, ki jo je vodila gospa Jana Miklavčič. Učenci so se preizkusili v recikliranju, iskali so trajnostne alternative vsakodnevnim predmetom, razmišljali so o pomenu čistega okolja za turizem in ugotavljali, kako lahko to vključijo v turizem.

več…

OKUŠALI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Danes, 17. 11. 2023, smo tudi na naši šoli praznovali dan slovenske hrane in tako kot vsako leto za vas pripravili t. i. Tradicionalni slovenski zajtrk. Dan slovenske hrane nas opomni na pomen uživanja lokalno pridelane hrane in na spoštovanje do hrane. Hrane ne smemo jemati kot nekaj samoumevnega. V pridelavo in predelavo živil je vloženega veliko truda in veselja do dela, energije, pitne vode, česar se moramo vsi zavedati.

več…

NASLOV

Cesta Cirila Tavčarja 21,
4270 Jesenice

TELEFON

 04 58 33 250

(Visited 14.718 times, 28 visits today)
Dostopnost