Skoči na glavno vsebino

Na tekmovanju sodelujejo Tilen Gril in Gašper Gosar Kočevar v kategoriji Robo Sports ter Lana in Tara Radočaj Novosel v kategoriji Senior Robo Mission. Slovenijo  so zastopali še trije tekmovalci iz Velenja in dva iz Savinjske doline.

Po 24 urnem transferju Jesenice – Zagreb – Amsterdam – Panama City, letalski hrani, tisočkratnemu preverjanju števila otrok in odraslih s strani različnih vrst policije (ja, imajo tudi policiste za delo z mladoletniki) smo se do hotela odpeljali v policijskem spremstvu na nujni vožnji. V Panami namreč potekajo protivladne demonstracije. Namestili v prijetnem hotelu z neverjetnim razgledom v središču mesta.

Naslednje jutro smo se (zopet v policijskem spremstvu) odpeljalo na konec mesta ob kanal v kongresni center, kjer nas je čakalo celodnevno umerjanje robotov, manjši popravki v programih, testnih voženj… Zvečer smo se na kratko sprehodili po mestu. 
Tretji dan smo se na prizorišče tekmovanja odpravili v konvoju avtobusov, tokrat kar v spremstvu vojske (demonstracije so dobile večji zagon). Čakal nas je natrpan celodnevni urnik tekmovanj, kjer sta nas obe ekipi uspešno zastopali. Časovna razlika šestih ur nas je začela nekoliko zdelovati šele ob zaključku tretjega dne, ko smo se še osvežili v hotelskem bazenu. 

(Visited 68 times, 1 visits today)
Dostopnost