Skoči na glavno vsebino

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet turistična vzgoja, sodelujejo letos z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske v projektu Mladi in življenje v Alpah. V petek, 17. 11. 2023, so učenci imeli delavnico na temo Ponovna uporaba, reciklaža in zero waste, ki jo je vodila gospa Jana Miklavčič. Učenci so se preizkusili v recikliranju, iskali so trajnostne alternative vsakodnevnim predmetom, razmišljali so o pomenu čistega okolja za turizem in ugotavljali, kako lahko to vključijo v turizem.

Temo smo zaključili v ponedeljek, 20. 11. 2023, z obiskom Kramarije na Jesenicah. V Kramariji so nam predstavili njihov začetek, namen in delo. Prav tako smo prinesli nekaj svojih predmetov, ki jih ne potrebujemo več in ki bodo prišli v poštev za ponovno rabo. Učencem so tudi predstavili možnost prostovoljstva in kako lahko oni prispevajo k boljšemu jutri. Potem so imeli nekaj časa, da se razgledajo. Vsi so bili navdušeni nad široko ponudbo in nad številnimi izdelki, ki so del tudi njihovega vsakdana.

Z učenci smo se pogovorili tudi o tem, kako lahko Kramarijo vključijo v predstavitev mesta turistu. Zbirali smo ideje o tem, kako bi turistom predstavili Kramarijo, zakaj bi turisti obiskali takšno trgovino in kako bi predstavitev Kramarije prispevala k trajnostnem turizmu na Gorenjskem. Čas za zaključke pa bo v učilnici.

BESEDILO in FOTO: ga. Eva Bregar

(Visited 45 times, 1 visits today)
Dostopnost