Skoči na glavno vsebino

Nadarjeni učenci so se v petek po šoli odpravili domov, pripravili nahrbtnike in se vrnili proti šoli, kajti že se je bližal tabor v Vili Šumica v Kranjski Gori. Pot do Kranjske Gore je hitro minila, še hitreje pa so učenci hiteli gledati, kakšne sobe jih čakajo. A kaj kmalu smo začeli s čisto pravim delom.

Najprej smo izvedli delavnice spoznavanja in povezovanja, nato pa smo se razdelili v skupine. V prvi skupini so učenci mikroskopirali, v drugi so se lotili prevajanja iz slovenščine v angleščino, nekaj učencev pa se je podalo peš proti Jasni.

   

Po delavnicah nas je obiskal gorski reševalec Mitja Peternel in nam predstavil turno smučanje. Med predavanjem, ki je bilo zelo zanimivo, so si učenci lahko ogledali tudi turno smučarsko opremo, zastavljali vprašanja ter z ostalimi v skupini podelili svoje znanje o plezanju, gorništvu, smučanju ipd.

Nato se nam je na taboru pridružil učitelj Goran Ilić. Skupaj smo opazovali Luno, nato pa so se učenci lotili izdelave raket. Mudilo se nam je preveriti, kako daleč jih bo neslo. No, naj povemo po resnici, da je katera pristala prav daleč v gozdu.

Počasi so se urini kazalci pomikali proti 22. uri in tako je napočil čas za spanec.

BESEDILO: ga. Mateja Cuznar Zadnik

FOTO: ga. Monika Kalman in ga. Maja Medja Vidic

(Visited 68 times, 1 visits today)
Dostopnost